Det skal du huske når du læser

Læsning er sjovt og hyggeligt, og ikke mindst lærerigt. Men det er ikke smart at læse løs, uden at overveje, hvilke ting du har brug for, når du læser. Nogle ting er nemlig ret vigtigt, da man nemt kan komme til at glemme tiden, og lige pludselig har du læst i flere timer.

Pas på din øjne

Det vigtigste når du læser er, at du er sød mod dine øjne. Om du læser i en fysisk bog, eller om det er på bærbare, mobilen eller tabletten, skal du huske visse ting. Du skal altid læse i ordentligt lys. Hvis ikke du gør det, skader det øjnene. Og det gør det også, selvom du læser i en fysisk bog. Det er langt nemmere at læse i en bog, hvis du kan se ordene ordentligt

Udover den fysiske bog, er der jo også mange, der læser på deres tablet eller andre elektroniske apparater. Her er det specielt vigtigt, du ikke sidder i mørket og læser på din tablet. Det skader øjnene helt vildt. Hvis du er en der læser meget på de elektroniske apparater, kan det være du skal overveje blue light briller eller skærmbriller, der beskytter dig for det her blå lys fra skærmene. Bliv klogere på skærmbriller her. Ellers vil du hurtigt få problemer med øjnene, da det ikke er helt sundt at stirre på skærmen i flere timer, selvom det er godt at læse.

Husk dig selv

Ligesom når man ser tv og videoer, kan man også når man læser en bog, glemme tiden. Lige pludselig har du læst siden du kom hjem og til du skal i seng. Du skal også huske dig selv. Det er vigtigt at holde øje med tiden. Du skal nemlig sikre dig, at du ikke glemmer de vigtige ting i den rigtige verden. Selvom det er sjovt at leve sig væk i en anden verden.

Husk at tag pauser, når du er tørstig, når du skal tisse, når du er sulten og når du er træt. Så kan du nemlig være sikker på, du ikke glemmer de her meget vigtige ting. Det kan måske også være en god ide at lave regler om, hvor lang tid du egentlig må bruge på at læse i fritiden, og specielt i hverdagen. I weekenden kan du måske godt få lov til at bruge mange timer, men i hverdagen skal der også være tid til at få de andre ting gjort. Altså madlavning, opvask, rengøring, tøjvask, lektier eller arbejde og alt det andet vi nu har at lave.

Så ja selvfølgelig er det godt at læse, men husk også dine pligter og dine behov. Du har også et liv uden for verdenen i bogen, som du læser, så beskyt altid dine øjne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *