Læs dig klogere på København

København er en by, der har en ikonisk historie og udvikling, og den dag i dag er København en by, der er verdenskendt for sin moderne og sprudlende kultur. Alt dette og meget mere er til at finde i diverse bøger. Det gælder dog om at definere formålet med læsningen for at finde ud af, hvilke specifikke bøger, der vil falde i god jord. Nedenstående vil vi anbefale bøger til forskellige formål, som man ville kunne have ved at læse om København.

 

Hjælp til turisterne

 

Er man i København for en stund og kommer som turist, kan man have brug for nogle grundlæggende råd og anbefalinger til, hvad København har at byde på og hvor det er til at finde. Til at opfylde dette formål kan den klassiske serie af turist bøger: ”Turen går til” være et godt forslag. I denne serie findes naturligvis bogen ”Turen går til København”, som vil være den oplagte at tage med sig rundt i byen. I bogen vil der blive givet indblik i, hvordan dagligdagen i København er samt forklaret forskellige kulturelle og politiske problemstillinger. Hvis man eksempelvis er ude efter et hotel i København, er dette dog nemmere at gøre hos online platforme som Momondo.dk.

Bogen er, ligesom de mange andre bøger i serien, lavet til rejsende, men kan faktisk også læses af Københavnere, eftersom der uden tvivl vil stå skrevet nogle ting, som man ikke vidste om sin hjemby i forvejen.

Afsløring af Københavns hemmeligheder

 

Bogen ved navn ”The 500 Hidden Secrets of Copgenhagen” er skrevet på engelsk af den københavnsk bosatte Austin Sailsbury. Den er interessant lige meget, hvor i verden man bor, man er man ærkekøbenhavner, så er det nok en smule mere interessant. Den sætter nemlig fokus på informationer om byen, som københavnere med stor sandsynlighed ikke er klar over.

Målet og den overordnede pointe ved bogen er at få læseren til at opdage alt det bedste ved København. Sailsbury har, via alle de guides man møder i boget, forsøgt at præsentere det ”rigtige København”, hvilket uden tvivl er spændende læsning.

 

Indblik i historien

 

Det er for mange mennesker interessant at læse om Københavns historie, eftersom der er så meget af den. Meget litteratur formår dog at præsentere dette på en måde, der får de fleste til at gabe. En af undtagelserne er Jørgen Larsens ”Gamle København”, som med en enorm indsigt og baggrundsviden om København, formår at fortælle underholdende og humoristisk om forskellige, både kendte og ukendte, bygninger og gader.

Læser man denne bog, vil man opleve spændende og især overraskende historier om en stor håndfuld danske seværdigheder som Tivoli, Zooligisk Have, Rådhuspladsen, Christiansborg og en hel del mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *