Læs om, hvorfor du bør vælge økologisk babytøj

Økologisk babytøj

Du bør stærkt overveje at begynde at købe økologisk babytøj. I denne har artikel har vi samlet en række årsager til, hvorfor dette er noget som virkelig kan gavne både dig, din baby og vores planet.

Økologisk babytøj er ganske økonomisk

Undersøgelser har vist, at økologisk bomuld kan vare op til fem gange længere end bomuld produceret med pesticider. Når du vasker tøj, begynder bomuldsfibrene at bryde, hvilket i sidste ende forårsager huller og revner. Jo flere stoffer og kemikalier du anvender, desto svagere bliver det. Meget af det tøj, som vi køber i dag, som vi anser for naturlige, som bomuld og uld, har en Teflon, polymer eller formaldehydbaseret belægning for at give en jævn følelse og reducere krympning og krølning.

Alt dette tjener til at svække fiberen. Fordi babytøj vaskes oftere, har de meget højere slid. Selv om du måske bruger lidt mere til at begynde med, sparer du penge i det lange løb.

Den perfekte butik, som sælger bæredygtigt og økologisk babytøj

Det er langt bedre at købe etisk babytøj og at støtte et firma, der leverer en ordentlig løn og gode arbejdsforhold.

Når du køber etisk babytøj, vælger du at støtte den næste generation af børn i et udviklingsland, samt tøj dit barn komfortabelt, sikkert og bæredygtigt. Virksomheden Økoyngel, er en virksomhed som bestræber sig efter god og ordentligt babytøj. Fra at blive dyrket, til at blive syet til sødt babytøj, stræber de efter at holde hvert trin so etisk og miljøvenligt som muligt.

Etisk og økologisk babytøj drager fordel af planeten

Dit barn blev skabt naturligt, så hvorfor tilføje kemikalier til det, når barnet vokser? Bomuld kan have været brugt af mennesker i tusindvis af år, men det kommer langt fra dets ydmyge oprindelse. Mens der kun dækkes 2,5% af verdens landbrugsjord, anvendes 25% af alle insekticider og 18% af alle anvendte pesticider over hele verden på bomuldsafgrøder.

Dette er ikke kun skadeligt for vores miljø og vores økosystem, men det skader også de samfund, der arbejder på afgrøderne. Uden ordentligt udstyr og viden om pesticider bliver mange arbejdere syge.Hvert år i USA alene dør 10.000 arbejdere af kræft i forbindelse med pesticidbrug, mens de i udviklingslande er mere end fordoblet.

Holdbarheden af ​​økologisk bomuldstøj er også vigtigt for miljøet. Det kræver omkring 400 liter vand at lave en bomulds T-shirt, og 10,5 millioner tons tøj sendes til deponering hvert år i USA

Når det gavner dig og din familie, såvel som miljøet og arbejderne i sårbare samfund, er der ikke noget argument mod økologisk bomuld og etisk børnetøj. Det er ikke kun en investering for dit barn, men også for fremtiden for planeten, børnene vokser op i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *