5 klassiske børnebøger du skal læse for dit barn

Mangler du den perfekte bog til eftermiddagslæsninger eller godnathistorien? Der findes et hav af spændende bøger, som du kan læse for dit barn. I denne artikel har vi samlet en liste med fem klassiske børnebøger, som ud bør overveje at læse for dit barn – hvis I ikke allerede har læst dem.

 

Peter Plys

Den første bogsamling som du uden tvivl skal læse for dit barn, er Peter Plys. Peter Plys er et kæmpe hit blandt mange børn, der elsker at høre om Peter Plys’ egen verden i Hundredmeterskoven, hvor Peter Plys holder til sammen med alle sine venner.

Peter Plys holder til i Hundredmeterskoven med Tigerdyret, Æsel, Grisling, Ugle, Kænguru og Ninka Ninus, der er Peter Plys’ allerbedste venner.

 

H. C. Andersen eventyrene

En anden klassiker som alle børn har været præsenteret for er H. C. Andersens eventyr. I H. C. Andersens eventyr kommer vi ind i nogle fortryllede verdner, som er fantastiske at læse om for alle børn.

I kan læse de mange klassikere, der sagtens kan tåle at blive læst mere end en gang. I kan fx læse Fyrtøjet, Prinsessen på ærten, Den lille havfrue, Lille Claus og store Claus samt mange flere.

 

Plet

En perfekt bogserie til børn i 2-4års alderen er bøgerne om den lille hund Plet, der oplever lidt af hvert. Plet bøgerne er perfekte til de mindre børn der elsker dyr og godt kan lide at historier om den nysgerrige hund Plet.

Til de ældre børn kan du også finde spændende bøger om hunde. Hvis I fx har planer om at få en hund senere, er det en god idé at sætte børnene ind i hundens verden ved at læse forskellige bøger, så børnene på forhånd ved meget om hunde og hvordan de opfatter verden. Så kan I fx læse om hunde må spise græs og en lang række af andre ting, som er vigtige at vide inden i går hund.

 

Lotte og Totte

En anden bog som du også skal læse for dine børn, er bogsamlingen om Lotte og Totte. Lotte og Totte er helt almindelige børn, der oplever det samme som alle andre børn.

Bøgerne er derfor en god måde at fortælle børnene om dagligdagsting, som fx når Lotte skal til lægen eller Totte rydder op.

Lotte og Totte bøgerne handler om hverdagsting som 2-5årige kommer ud for, og de passer derfor bedst til den aldersgruppe.

 

Emil fra Lønneberg

Vi kan selvfølgelig ikke lave en liste med klassiske børnebøger uden at tage en af Astrid Lindgrens klassikere med. Her har vi valgt Emil fra Lønneberg, der handler om drenge Emil der altid kommer ud for ballade på den ene eller anden måde, selvom han egentlig er en god dreng.

Af Astrid Lindgrens klassikere bør dine børn også stifte kendskab med Pippi, Brødrene Løvehjerte og Ronja Røverdatter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *