Sommerhygge og spændende ferielæsning

Sommervejret er over Danmark, og for mange er sommer lig med ekstra ferie og fridage. Når hovedet har fri fra lektier og arbejde, kan man med fordel begrave næsen i bøger af egen fri vilje. En bog er nem at medbringe, om man tilbringer dagen på stranden eller på et tæppe i haven. Vi bringer her både et godt bud på en novellesamling og en roman, som du kan læse i feriens ånd.

Velsignelser

’Velsignelser’ er navnet på en novellesamling af Caroline Albertine Minor. Den bringer i alt syv noveller, hvor nogle af dem er relateret til hinanden med forskellige synsvinkler. Bogen fokuserer på selvet, tvivl og sorg, som den formår at ramme og indramme på en helt særlig måde. De forskellige emner bringes i spil ved brug af et smukt sprog, som tilfører et hav af effekter for novellerne. De dystre emner, som Minor bringer i spil, tilfører bestemte effekter, hvoraf nogle karakterers håb kommer til at stå i kontrast til disse. Det er en bog værd at læse med sin smukke inddragelse af tilfældighedens magt, sorg, tvivl, seksualitet og meget mere. Før der afsløres for meget, må du hellere smutte ned i boghandleren og skaffe et eksemplar.

Hvor der er fugle

Er du mere til romaner end noveller, kan du kaste dig over Maren Uthaugs ’Hvor der er fugle’. Denne roman kræver din fulde opmærksomhed med sine mange detaljer. Det er derfor en bog, du bør læse i fred og ro, eventuelt på et tæppe i en stille park, fremfor på stranden omringet af legende og larmende børn.
Romanens hovedtema er kærlighed, men ikke traditionel kærlighed, som så mange andre romaner tager udgangspunkt i. Dette tema inddrager indavl som et alternativt tema i forhold til kærlighedsaspektet, som kan fremstå ganske forvirrende, har man ikke fordybet sig i bogen og givet denne sin fulde opmærksomhed. Karakteren Johan elsker Hannah, men han er nødsaget til at gifte sig med Marie, for at redde sin mor. De flytter nær byen Uthaug i Norge, som deler navn med forfatterens efternavn. I det fyrtårn som de bosætter sig i, blæser det så meget, at de er nødsaget til at binde deres børn fast, for at de ikke blæser i havet.

Er du til de anderledes romaner, som skiller sig ud fra mængden af bøger om traditionelle kærlighedshistorier, kan du med fordel kaste dig over ’Hvor der er fugle’, for at blive ført igennem en utraditionel historie, hvor Johan føler sig bedraget af livet. Når læser du bogen, bliver du side for side, mindre sikker på, hvem der egentlig bedrager hvem.

Læg bogen på hylden for en stund

Selvom læsning er hyggeligt, er det stadig hårdt for hovedet at fokusere så meget, som læsning kræver. Man bør derfor holde en læse-fri dag af og til. Sådan en dag, kan man med fordel bruge på at få hjemmet til at skinne. En grundig oprydning og rengøring, kan altid gøre godt for boligen. Ydermere kan ferie og fridage bruges på at give lejligheden nyt liv, ved at give hjemmet en make-over. Man kan rykke sine møbler rundt for at skabe afveksling fra boligens trivielle stil. Ydermere kan man give væggene en tur, for nyt liv. Du kan finde lige den farve maling på malgodt.dk, som passer til din personlige stil og præferencer.
Når du har haft en dag eller to fri fra læsning og dit hjem atter skinner, kan du med fordel smide dig i sofaen og fordybe dig i endnu en spændende bog. God læselyst og god sommer! Har du børn og brug for at læse i fred og ro, kan du sætte dit barn op i barnevognen og sætte babyalarmen til, derefter gå ud og nyde det gode vejr og finde det perfekte spot, til at læse en af de overstående bøger! God læse hygge!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *