Disse bøger skal du læse i 2018

Mange forbinder bøger og læsning med afslapning, men mange har desværre for travlt til at få læst bøger i hverdagen på grund af lange arbejdsdage, sportsaktiviteter og børnepasning, som bliver prioriteret højere end, at trække stikket en halv time og få læst et kapitel i en god bog. Af denne grund får mange  først læst bøger, når de er på ferie.  Når muligheden byder sig og man endelig skal fordybe sig, så er der utroligt mange genre at vælge imellem, såsom krimier, fantasy osv. Hvor bøgerne der anbefales i denne artikel drejer sig om personlig udvikling.

 

De syv spirituelle love for succes

 

Denne bog handler prøver at tilintetgøre myten om, at succes udelukkende er defineret ved hårdt arbejde, hvorfor der også er en masse andre faktorer, der spiller ind.  Det primære mål med bogen er, at komme med andre perspektiver til, hvordan man opnå succes, hvilket blandt andet kan realiseres ved at kende vores sande jeg og når vi accepterer hvem vi er som personer.  Derved tager bogen en mere spirituel tilgang til, at man først får succes, når man lærer at leve med naturlove som tilfredshed, sundhed og tilfredstillende relationer til sine med-mennesker.

Bogens forfatter er den indiske læge Deepak Chopra, som har stor anerkendelse inden for viden omkring krop og sind, hvor han samtidig baserer bogen på videnskabelige resultater, som stammer fra vesten og supplerer disse med østens filosofiske og mere spirituelle tankegang.  En af hovedpointerne er, at materiel velstand vil komme af sig selv, når man lærer at leve med ovenstående naturlove, hvorfor han opstiller syv forskellige love medfuldt af en trin- for trin guide til, hvordan man kan realisere det i virkeligheden.

High performance habit

 

Bogen high performance habit er skrevet af Brendon Burchard, som er en af verdens bedst betalte performance coaches.   I bogen afslører han seks forskellige vaner, som adskiller high performance mennesker fra ordinære.  I starten fastslår han, at der ikke findes mennesker som er født fundamentalt bedre end andre, hvorfor de ikke har genetiske fordele, som medvirker til, at de kan performe bedre.  Der findes ingen superhumans blandt high performance mennesker.

Dog adskiller de sig på nogle bestemte parametre, som er klarhed, energi, nødvendighed, øget produktivitet, udvikling af indflydelse og mod.

Alle seks parametre er nødvendige for, at nå succes på den lange bane ifølge Brendon Buchard. Eksempelvis omhandler første trin, klarhed om, at man skal være helt og aldeles klar over, hvad det er man vil være og hvad man vil opnå. Bogen er meget pragmatisk og ikke mindst beskrivende. Her bliver hvert step og råd efterfulgt af en praktisk øvelse, som skal være med til, at implementere de nye vaner i hverdagen.   Det er en god og praktisk bog, når det kommer til personlig udvikling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *