Fik du læst – disse prisvindende bøger?

Hvert år bliver der udgivet hundredvis af bøger i lige så mange forskellige genre, hvorfor der er hård kamp om stregen i forhold til at blive nomineret til de bedste inden for hver genre.  Selvfølgelig er det dybt subjektivt, hvad der karakteriserer en god bog, men der er altid et par afstikkere som det brede fællesskab enstemmig vurderer som værende over de andre. I denne artikel kommer der tips til bøger, som alle burde læse, når tiden er til det.

 

Alle mine morgener på jorden – Troels Kløvedal

 

Den kendte danske eventyrer Troels Kløvedal, som har levet det meste af sit liv på de syv verdenshave beskriver i denne bog sit liv fra start til slut. Man kan næsten kalde det et testamente.  I bogen kommer det til udtryk, hvor taknemmelig overfor livet han er, hvor han beskriver alle sine oplevelser, hvor man får indblik i både hans barndom, hans forhold til kvinder, hvor han rent faktisk har børn med flere forskellige. I samme stil bliver hans forhold til sine børnebørn beskrevet, ligesom han i bogen på ingen måder giver udtryk for, at han er bitter eller bærer nag over den livstruende sygdom, som han blev diagnosticeret for et år tilbage.

Erindringsbogen er skrevet med hjertevarme, hvor man virkeligt kan mærke personen bag og man føler virkelig at man kommer til at kende personen, der gennem sin egen eventyrlyst har vist danskerne hvordan den store fagre verden ser ud. Bogen er en absolut must read og fortæller ikke kun om livet på havet, men giver også et stærkt indblik i dansk samfundshistorie, hvor tider med hippier og større frihed til kvinder i bliver belyst.

Pigen under jorden – Elly Griffith

 

Bogen er i krimigrenren og omhandler den ærke britiske Ruth Galloway, der underviser på et universitet, som arkæolog.  En dag forsvinder der to piger, hvorfor politiet er nødt til at bede Ruth om hjælp og i løbet af et splitsekund bliver hun en del af efterforskningen og en vigtig aktør i sagen.  Det har dog sine konsekvenser for den kære Ruth.

Denne thriller er skrevet i et let sprog, hvorledes stort set alle kan læse den.   Karakteren Ruth er lidt af en kliché, hvor hun som den stereotyp og lidt overvægtig single med stor kærlighed til katte giver bogen en dejlig kant.

Pigen under jorden er både interessant og ikke mindst særdeles spændende, hvor fortællingen måske til tider er lidt for nem at gætte sig til.

 

Ser du på månen, Daniel – Puk Damsgård

En knaldhamrende god bog, som handler om hvordan det er at være fange hos den frygtelige terrororganisation islamisk stat i over 300 dage.

Bogen fortæller om hvordan Daniel får meget tætte forhold til de andre gidsler, hvordan  islamisk stat er opstået og om den betydning islamisk stat har for krigen i Syrien. Ikke mindst fortæller den om, hvordan det er, at være pårørende og må leve med uvisheden om, at de ikke ser deres søn i live igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *